POLYUREA DEVELOPMENT ASSOCIATION EUROPE

Polyurea ?

Het concept 'Polyurea Spray Elastomer Technology' werd zowat 20 jaar geleden geïntroduceerd door de Texaco Chemical Company (nu Huntsman LLC) in Austin, Texas.

Deze nieuwe applicatie werd gebaseerd op de reactie tussen een isocyanaat (of isocyanaat prepolymeer) en een aminemengsel om een polyurea elastomeer te bekomen.
Deze catalysator-vrije isocyanaat/amine reactie is zeer snel - doorgaans met werktijden (geltijden) van enkele seconden - en vereist aldus speciale
2-komponenten hoge druk meng- en spuitapparatuur.

Deze reactiesnelheid is een sleutelvoordeel van polyurea spuitcoatings gezien de reactie zeer snel, voorspelbaar en consistent is.

Een vergelijking maken met polyurethane en hybride coatingsystemen is weinig zinvol gezien de strikte verwerkings- parameters waaraan polyurethane elastomeren moeten voldoen (zoals omgevingstemperatuur en vochtigheid, catalysator-samenstellingen, solventen,...).

Als pionier in de Benelux ontwikkelde FlexGuard® pure polyurea formulaties, met name ElastoGuard®, voor de meest uiteenlopende toepassingen, met medewerking van de bedenkers van het concept 'polyurea spray elastomer technology'.